molen

Nieuws

Interieurverzorg(st)er


Wij zijn op zoek naar een enthousiaste
Interieurverzorg(st)er voor onze praktijk in het medisch centrum in Sevenum

Het gaat om 12 tot 15 uur per week
Werkdagen en uren zijn in overleg.

Weet jij van aanpakken, ben je secuur, en wil je werken in een prettige omgeving met leuke collega’s, stuur dan een brief met cv naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


We zijn gelukkig weer steeds meer aan het opschalen in de praktijk, dus dat betekent dat er ook steeds meer mensen in onze praktijk komen. Hier zijn we natuurlijk heel blij mee!
Maar we willen jullie nog wel even duidelijk vragen om een eigen badhanddoek mee te nemen naar de behandeling. Dit omdat we na iedere behandeling de praktijkruimte moeten desinfecteren en dat wil dus ook zeggen dat we anders veel was hebben gedurende de dag. Dankjewel alvast voor de medewerking!


Praktijk gedeeltelijk geopend

Gezondheid en veiligheid staan voorop; daarom vragen we uw aandacht voor het volgende:

- Bij aanmelding bepaalt de fysiotherapeut welke behandeling op een verantwoorde wijze ingezet kan worden. Dit op basis van een richtlijn van onze beroepsgroep in overeenstemming met overheid en RIVM.
- De kleedkamers zijn op dit moment gesloten.
- Wij geven géén hand.
- Wij hebben extra aandacht voor hygiëne.
- Wij houden zoveel mogelijk 1,5m afstand.
- Indien nodig maken we gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen.
- De praktijk is dusdanig ingericht dat klinken niet of zo min mogelijk aangeraakt hoeven te worden.

Wij vragen u:
- Alleen naar de behandeling te komen; indien noodzakelijk met een ander persoon erbij.
- Maximaal 5 minuten voor de afspraak binnen te komen.
- Direct na de behandeling de praktijk te verlaten.
- Een badlaken mee te nemen!
- Na het gebruik van trainingsmateriaal deze schoon te maken.
- Het toilet zo min mogelijk te gebruiken. Vóór het doorspoelen van het toilet de deksel te sluiten.
- Voordat je binnenkomt in de praktijk staat er desinfectie spul, dus graag je handen hiermee goed reinigen (zie eerste foto)
- De instructies van onze medewerkers op te volgen. De medewerkers zullen jullie wijze waar je mag gaan zitten. Per kamer zijn de stoelen in de wachtkamer genummerd.


Team fysiotherapie Mulders


  


Corona – COVID-19  

Het coronavirus is een flinke aanslag op onze samenleving en in het bijzonder op de door corona getroffen patiënten. Een deel van deze patiënten zal na het doormaken van de ziekte baat hebben bij adequate revalidatie in de eerste lijn.

Middels de e-learning is het voor longfysiotherapeuten mogelijk om met een leerzame cursus de nodige extra kennis op te doen om deze patiëntengroep te behandelen.
In de komende maanden zullen de longfysiotherapeuten regelmatig webinars volgen om op de hoogte te blijven van de recente ontwikkelingen, inzichten en ervaringen vanuit het veld.

Om de beste zorg voor de patiënt te waarborgen is de betrokkenheid van meerdere disciplines nodig. De coronatherapeut neemt contact op met de huisarts, diëtist en ergotherapeut in de directe omgeving van de praktijk en daarmee in de woonomgeving van de patiënt. Daarnaast kan de huisarts worden benaderd om zorg te verlenen of initiëren voor de patiënten die kampen met verwerking, psychosociale of psychische problematiek.

Fysiotherapie na COVID-19
Er zijn op dit moment nog geen effectstudies beschikbaar over de optimale revalidatie of nazorg voor patiënten met COVID-19 en hun naasten. De fysiotherapeutische revalidatie is gebaseerd op meningen van experts en literatuur over revalidatie bij andere infectieziekten (SARS, MERS e.a.). Patiënten in isolatie kunnen via eConsult benaderd worden door de long/coronafysiotherapeut. De Federatie Medisch Specialisten adviseert voor patiënten met milde klachten ontslag naar huis, met ondersteuning door huisarts, thuiszorg en revalidatie eerstelijnszorgprofessionals. De fysiotherapeutische longrevalidatie is daarbij van het grootste belang.

Niet alle patiënten met COVID-19 zullen een indicatie hebben voor fysiotherapie. Alleen patiënten met een beperkte fysieke capaciteit en/of fysieke activiteit komen in aanmerking voor fysiotherapie. Patiënten met meervoudige problematiek (fysiek, emotioneel en/of sociaal) zijn potentiële kandidaten voor multidisciplinaire revalidatie. Voor de meeste patiënten is er een indicatie voor behandeling aan huis i.v.m. de zeer lage belastbaarheid.

De eerste 6-8 weken zullen met name bestaan uit fysieke oefeningen met lage tot matige intensiteit. Het uitvoeren van de oefeningen kan eventueel onder begeleiding van de coronafysiotherapeut middels e-health, of onder begeleiding van de fysiotherapeut met adequate beschermingsmiddelen.
Na 6-8 weken wordt gekeken welke fysieke beperkingen aanwezig zijn en hier zullen de trainingsprincipes die gekend zijn bij longrevalidatie opgepakt worden.

Ook patiënten herstellende van COVID-19 moeten uiteindelijk onafhankelijk van hun fysiotherapeut hun fitheid kunnen waarborgen. Kennisoverdracht en het ontwikkelen van een actieve leefstijl bij de cliënten is dus een belangrijke opgave voor de fysiotherapeut.

Heeft u vragen omtrent longaandoeningen of zijn er onduidelijkheden? Neem dan contact op met ons en vraag naar onze specialist op dit gebied: Marloes Cox.


        Ondanks alle corona maatregelen hebben we toch een mooi certificaat mogen ontvangen!
Het afgelopen jaar hebben jullie ons beoordeeld met een mooie 8,7 waarvoor wij jullie willen bedanken! 

#staystrong #stayhealthy


Nieuws

 • Gezocht interieurverzorg(st)er 18-05-2020

  Interieurverzorg(st)erWij zijn op zoek naar een enthousiasteInterieurverzorg(st)er voor onze praktijk in het medisch centrum...

  Lees meer...

 • Badlaken 13-05-2020

  We zijn gelukkig weer steeds meer aan het opschalen in de praktijk, dus dat betekent dat er ook...

  Lees meer...

 • Praktijk gedeeltelijk geopend 01-05-2020

  Praktijk gedeeltelijk geopend Gezondheid en veiligheid staan voorop; daarom vragen we uw aandacht...

  Lees meer...

 • Fysiotherapie na COVID-19 23-04-2020

  Corona – COVID-19   Het coronavirus is een flinke aanslag op onze samenleving en in het bijzonder op de...

  Lees meer...

 • Certificaat praktijk met zorg 09-04-2020

  Ondanks alle corona maatregelen hebben we toch een mooi certificaat mogen ontvangen!Het afgelopen...

  Lees meer...