molen

Nieuws

Online een afspraak maken?

Sinds een tijdje kun je bij ons zelf online een afspraak maken. Je kan dan heel makkelijk vanuit jou luie stoel en op het tijdstip dat jou het beste uit komt een afspraak maken.
Mocht de desbetreffende therapeut niet de gewenste tijd erbij hebben staan, neem dan altijd even contact op met één van onze secretaresses 077 - 374 39 66 (kantoortijden). Er staan namelijk nog maar enkele blokken in maar wellicht heeft de therapeut een andere geschiktere tijd voor jou.
Of een whatsapp berichtje sturen naar 06 - 43987230 mag natuurlijk ook altijd.

Zie het knopje 'online afspraak maken' rechts bovenin. 

https://www.fysiotherapiemulders.nl/online-intake-inschrijvenHelaas stijgt het aantal besmette corona gevallen weer in Nederland. Blijf waakzaam op de volgende regels, die gelden natuurlijk ook in onze praktijk:

- Blijf bij klachten thuis en laat u testen ( 0800-1202 )
- Houd 1,5 meter afstand van anderen
- Was vaak uw handen
- Hoest en nies in uw elleboog
- Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg
- Vermijd drukte
>> Meld u altijd telefonisch af bij klachten, dus kom niet naar de praktijk! 077-3743966 of stuur een Whatsapp bericht naar 06-43987230


Gezondheidsadviezen voor een goede weerstand voor iedereen:

- Probeer ten minste een half uur per dag te bewegen
- Eet gezond en gevarieerd met veel fruit en groente
- Drink voldoende water, liefste 2 liter per dag
- Drink maximaal één glas alcohol per dag (en natuurlijk NIX<18).
- Zet nu de stap en stop met roken. Kijk op Ikstopnu.nl voor hulp en adviesAfgelopen zondagochtend zijn Marijn, Elke, Mees en Teuntje trotse papa, mama, grote broer en zus geworden van dochtertje Jans!
Namens het hele team van fysiotherapie Mulders wensen wij hun van harte gefeliciteerd met dit mooie meisje!
Nu lekker gaan genieten met hun gezinnetje! 

                     
Afgelopen week heeft onze Moniek te horen gekregen dat ze geslaagd is voor haar master! 
Ze mag zich nu officieel ‘master of science in de revalidatiewetenschappen en oncologie fysiotherapeute’ noemen!
Wij zijn natuurlijk super trots op haar! Moniek van harte gefeliciteerd! 
            

                  

Vanaf vandaag mag Anytime Fitness weer open! 💜
Wij wensen hun weer heel veel succes en vooral veel sportplezier toe! 💪

Voor onze mensen die in Anytime komen voor fysiotherapie geld ook bij binnenkomst handen desinfecteren bij de zuil en alleen op de daarvoor aangewezen stoel plaats te nemen, graag verder niet in de zaal gaan rond lopen ivm de 1,5 meter regel

💻 Online afspraak maken?

Vanaf vandaag is het mogelijk om bij ons online een afspraak in te plannen. Ga naar onze website en klik op inschrijven:

https://www.fysiotherapiemulders.nl/online-intake-inschrijven

Op deze manier kun je snel gezien worden voor de behandeling van jouw ongemakken. Je kunt zelf de datum, tijd en therapeut invullen.

Loop niet te lang met pijnklachten en maak een afspraak!
Mochten de tijden of dagen online niet schikken? Natuurlijk blijven we ook bereikbaar via onze receptie op het nummer 077 374 3966. Of via de Whatsapp 0643987230

Binnen de praktijk worden de richtlijnen van het RIVM gehanteerd.

We zijn gelukkig weer steeds meer aan het opschalen in de praktijk, dus dat betekent dat er ook steeds meer mensen in onze praktijk komen. Hier zijn we natuurlijk heel blij mee!
Maar we willen jullie nog wel even duidelijk vragen om een eigen badhanddoek mee te nemen naar de behandeling. Dit omdat we na iedere behandeling de praktijkruimte moeten desinfecteren en dat wil dus ook zeggen dat we anders veel was hebben gedurende de dag. Dankjewel alvast voor de medewerking!Corona – COVID-19  

Het coronavirus is een flinke aanslag op onze samenleving en in het bijzonder op de door corona getroffen patiënten. Een deel van deze patiënten zal na het doormaken van de ziekte baat hebben bij adequate revalidatie in de eerste lijn.

Middels de e-learning is het voor longfysiotherapeuten mogelijk om met een leerzame cursus de nodige extra kennis op te doen om deze patiëntengroep te behandelen.
In de komende maanden zullen de longfysiotherapeuten regelmatig webinars volgen om op de hoogte te blijven van de recente ontwikkelingen, inzichten en ervaringen vanuit het veld.

Om de beste zorg voor de patiënt te waarborgen is de betrokkenheid van meerdere disciplines nodig. De coronatherapeut neemt contact op met de huisarts, diëtist en ergotherapeut in de directe omgeving van de praktijk en daarmee in de woonomgeving van de patiënt. Daarnaast kan de huisarts worden benaderd om zorg te verlenen of initiëren voor de patiënten die kampen met verwerking, psychosociale of psychische problematiek.

Fysiotherapie na COVID-19
Er zijn op dit moment nog geen effectstudies beschikbaar over de optimale revalidatie of nazorg voor patiënten met COVID-19 en hun naasten. De fysiotherapeutische revalidatie is gebaseerd op meningen van experts en literatuur over revalidatie bij andere infectieziekten (SARS, MERS e.a.). Patiënten in isolatie kunnen via eConsult benaderd worden door de long/coronafysiotherapeut. De Federatie Medisch Specialisten adviseert voor patiënten met milde klachten ontslag naar huis, met ondersteuning door huisarts, thuiszorg en revalidatie eerstelijnszorgprofessionals. De fysiotherapeutische longrevalidatie is daarbij van het grootste belang.

Niet alle patiënten met COVID-19 zullen een indicatie hebben voor fysiotherapie. Alleen patiënten met een beperkte fysieke capaciteit en/of fysieke activiteit komen in aanmerking voor fysiotherapie. Patiënten met meervoudige problematiek (fysiek, emotioneel en/of sociaal) zijn potentiële kandidaten voor multidisciplinaire revalidatie. Voor de meeste patiënten is er een indicatie voor behandeling aan huis i.v.m. de zeer lage belastbaarheid.

De eerste 6-8 weken zullen met name bestaan uit fysieke oefeningen met lage tot matige intensiteit. Het uitvoeren van de oefeningen kan eventueel onder begeleiding van de coronafysiotherapeut middels e-health, of onder begeleiding van de fysiotherapeut met adequate beschermingsmiddelen.
Na 6-8 weken wordt gekeken welke fysieke beperkingen aanwezig zijn en hier zullen de trainingsprincipes die gekend zijn bij longrevalidatie opgepakt worden.

Ook patiënten herstellende van COVID-19 moeten uiteindelijk onafhankelijk van hun fysiotherapeut hun fitheid kunnen waarborgen. Kennisoverdracht en het ontwikkelen van een actieve leefstijl bij de cliënten is dus een belangrijke opgave voor de fysiotherapeut.

Heeft u vragen omtrent longaandoeningen of zijn er onduidelijkheden? Neem dan contact op met ons en vraag naar onze specialist op dit gebied: Marloes Cox.


        

Nieuws

 • Online een afspraak maken? 28-07-2020

  Online een afspraak maken? Sinds een tijdje kun je bij ons zelf online een afspraak maken. Je kan...

  Lees meer...

 • Stijging aantal corona besmettingen 23-07-2020

  Helaas stijgt het aantal besmette corona gevallen weer in Nederland. Blijf waakzaam op de volgende regels,...

  Lees meer...

 • Dochter Jans geboren! 15-07-2020

  Afgelopen zondagochtend zijn Marijn, Elke, Mees en Teuntje trotse papa, mama, grote broer en zus...

  Lees meer...

 • Moniek geslaagd voor haar master! 15-07-2020

  Afgelopen week heeft onze Moniek te horen gekregen dat ze geslaagd is voor haar master! Ze mag...

  Lees meer...

 • Anytime weer open! 01-07-2020

  Vanaf vandaag mag Anytime Fitness weer open! 💜Wij wensen hun weer heel veel succes en vooral veel...

  Lees meer...

 • Online afspraak 28-05-2020

  💻 Online afspraak maken?Vanaf vandaag is het mogelijk om bij ons online een afspraak in te...

  Lees meer...

 • Badlaken 13-05-2020

  We zijn gelukkig weer steeds meer aan het opschalen in de praktijk, dus dat betekent dat er ook...

  Lees meer...

 • Fysiotherapie na COVID-19 23-04-2020

  Corona – COVID-19   Het coronavirus is een flinke aanslag op onze samenleving en in het bijzonder op de...

  Lees meer...