molen

Nieuws

We bij fysiotherapie mulders krijgen veel vragen over hoe dat het kan dat Philippe Gilbert afgelopen dinsdag nog 60 km (!) heeft kunnen doorfietsen met een gebroken knieschijf na een verschrikkelijke val tijdens de Tour de France.
Waarschijnlijk is dit het effect van adrenaline in combinatie met het idee dat er niks aan de hand is en hij de finish wil halen. Dit kan de pijnperceptie op dat moment verminderen.
Onderstaande foto laat dan ook zien hoe geweldig het lichaam werkt! 💪
P.s. Doe hem dit niet na!


foto van Fysiotherapie Mulders.
In de vakantie tijd kunnen op de zaterdagen de openingstijden afwijken, doorde weeks zijn we gewoon open. 

zaterdag 11 en 17 en 24  augustus  en op zaterdag 1 september zijn we gesloten ivm vakantie!

Vanaf zaterdag 8 september zijn we weer op iedere zaterdag open van 9.00 tot 12.00 
vaker bewegen is belangrijker dan meer bewegen

Er wordt steeds meer aandacht geschonken aan een gezonde levensstijl en voldoende sporten. Dat het meer aandacht krijgt, zie je bijvoorbeeld aan tv programma’s zoals RTL gezondheidstest en SBS 6 Vet-Fit. Het gaat bij deze programma’s vooral om meer bewegen in plaats van vaker bewegen, terwijl dat juist een groot probleem is.

Zitten is het nieuwe roken

Het is al langere tijd bekend dat onvoldoende lichaamsbeweging ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Mensen worden gestimuleerd om meer te sporten en een gezondere levensstijl aan te meten.

Maar wist je dat lang zitten ook gezondheidsrisico’s met zich meebrengt?

Je kunt dan ’s avonds braaf naar de sportschool gaan of naar een training, maar wanneer je op je werk 8 uur lang zit zonder onderbreking, dan is dat nog steeds een risico.

Heb jij een zittend beroep? Let dan maar eens op hoeveel je eigenlijk beweegt tijdens zo’n dag. Het is namelijk bewezen dat 88% van de werktijd zittend wordt doorgebracht.

Lang zitten verhoogt de kans op:

 • Vervroegd overlijden;
 • Type 2 diabetes;
 • Hart- en vaatziekten;
 • Depressies;
 • Sommige vormen van kanker;
 • Klachten aan het bewegingsapparaat


Tijd voor gedragsverandering!

Het is dus écht tijd voor gedragsverandering. Maar de gedragswetenschappen leren ons dat hoe groter de verandering is die we nastreven, des te kleiner de kans is dat het lukt.

Verschillende onderzoeken laten zien dat kleine, nieuwe routines bij grote groepen mensen tot duurzamere resultaten leiden. Denk bijvoorbeeld aan een korte pauze elke 30 minuten. Sta op, haal wat water, loop even een rondje over de kantoorvloer en ga daarna weer aan het werk.

Het belangrijkste is dat jij bepaald gedrag gaat opmerken. We gaan vaak zitten aan het begin van de werkdag en staan even op om te lunchen, maar verder bewegen we niet. Dit doen we onbewust.

Er zijn handige tools die jou hierbij kunnen helpen.

Denk bijvoorbeeld aan een app op je telefoon of een smartwatch. Een smartwatch kun je vaak zo instellen dat je elk uur een reminder krijgt dat je even moet bewegen.

Positief effect

Wanneer je het positieve effect gaat opmerken van vaker bewegen, dan wordt het ook makkelijker om dit vol te houden.

Een groot voordeel is dat je gaat merken dat je meer energie krijgt en ook meer focus hebt wanneer je aan het werk bent. Daarnaast zorg je er natuurlijk voor dat je de kans op bepaalde ziektes verkleint.

Wat ga jij doen om vaker te bewegen?

Bron: https://www.itsmylife24.nl/inspiratie/vaker-bewegen-belangrijker-dan-meer-bewegen

Een merendeel van de mensen heeft tegenwoordig een zittend beroep. Je kent de uitspraak ‘zitten is het nieuwe roken’ waarschijnlijk ook wel. Het is in ieder geval belangrijk dat je ook in beweging blijft. Je maakt misschien al gebruik van een stappenteller en wandelt een rondje door het dorp, maar wist je dat een flinke wandeling door het bos nog beter is?

Een wandeling door het bos verandert je hersenen… in positieve zin!

De wetenschap heeft onlangs ontdekt dat een wandeling door het bos je hersenen in positieve zin verandert. Er zijn een aantal voordelen naar voren gekomen die het zeker de moeite waard maken om eens wat vaker naar het bos te gaan voor een wandeling.

Extra beweging kan nooit kwaad

We weten allemaal dat lichaamsbeweging geweldig is voor ons welzijn. Je voelt je daarna vaak een stuk beter en het is ook nog eens een mooie manier om 400 – 700 calorieën te verbranden, afhankelijk van de lengte en zwaarte van de wandeling.

Het stopt negatieve en obsessieve gedachten

Merk jij ook dat wanneer je door de natuur wandelt je direct een gevoel van rust krijgt?

Wanneer je thuis op de bank zit dan kan het voorkomen dat je maar blijft denken aan een probleem. Je maakt dat probleem groter dan dat het daadwerkelijk is en gaat daardoor negatiever denken. Uit het onderzoek dat werd gepubliceerd in ‘proceedings of the national academy of sciences’ is naar voren gekomen dat een wandeling door de natuur ervoor zorgt dat jij je hoofd als het ware leeg kan maken.

Na een lange boswandeling, waarbij jij jezelf focust op de natuur en het wandelen, merk je dat je anders gaat kijken naar het probleem waar je eerst mee zat. Het helpt je om er weer op een neutrale manier naar te kijken en het niet groter te maken dan het is.

Neem je mobiel niet mee

Uit een studie van de psychologen Ruth Ann Atchley en David L. Strayer is gebleken dat wanneer jij tijdens zo’n wandeling jouw mobiel niet meeneemt, je creatieve probleemoplossing drastisch kan worden verbeterd.

Een mobiel zorgt voor negatieve afleiding aangezien er constant om aandacht wordt gevraagd door bijvoorbeeld appjes die je binnenkrijgt, maar ook door het steeds checken van social media. Dit belemmert je in jouw focus en concentratie. Een lange wandeling door de natuur zonder mobiel zorgt ervoor dat je mentaal minder vermoeid bent, tot rust komt en het creatieve denken vergroot.

Wandelen in de natuur is goed voor kinderen met ADHD

ADHD komt steeds vaker voor bij kinderen. Zij hebben het extra moeilijk met het beheersen van impulsen en geconcentreerd blijven. Ze zijn snel afgeleid en vaak hyperactief.

Medicatie is niet altijd de oplossing en uit een studie die uitgevoerd werd door doctor Frances E Kup en doctor Andrea Faber Taylor, bleek dat kinderen met ADHD die vaker in de natuur zijn, minder last hebben van de symptomen van ADHD.

Wat heb je nodig?

Wandelen is de eenvoudigste en minst dure sport om te doen en biedt dus grote voordelen. Heb jij een wandelroute uitgestippeld op jouw mobiel? Zet deze dan op vliegtuigstand, zodat jij je alleen maar hoeft te focussen op de wandeling en niet afgeleid wordt door appjes, telefoontjes, e-mail of social media meldingen.

Je hebt niet veel nodig voor een lange wandeling, behalve:

 • Goede, stevige wandelschoenen
 • Een fles water
 • Eventueel een hoed of pet wanneer de zon schijnt

Veel plezier met wandelen!

Bron:  https://www.nieuwetijdskind.com/artsen-verklaren-hoe-onze-hersens-tijdens-een-boswandeling-veranderen/

Afgelopen donderdag heeft Marloes de 6 daagse Mulligan cursus afgerond 💪🏻

Het Mulligan Concept is een methode die door een groot aantal fysio- en manueel therapeuten in Nederland wordt gebruikt om pijnvrij te kunnen mobiliseren. De methode gaat hypothetisch uit van een zgn. sporingsprobleem. Als metafoor kunt u hierbij denken aan een niet soepel lopende lade in een kast. Het spoor terugvinden is hier vaak een kwestie van een subtiele aanpassing van de positie van de lade, waarna het openen en sluiten weer zonder frictie kan plaatsvinden. Door in een menselijk gewricht deze gecorrigeerde beweging pijnvrij in te slijpen wordt het normale patroon hersteld. Dit fenomeen leidt vaak tot een snel en blijvend herstel van de gewrichtsfunctie.

Middels cursussen blijven onze therapeuten van fysiotherapie mulders up to date van de nieuwste ontwikkelingen en behandelingen.

Heeft u moeite met lopen? 
Bent u af en toe onzeker thuis of buiten? 
Heeft u een verhoogd valrisico wat door verschillende oorzaken kan komen? 
Of wilt u begeleiding bij meer beweging?

Vanaf donderdag 17 mei zullen we bij Fysiotherapie Mulders starten met een nieuw oefenprogramma 'in Balans'.

In balans zal bestaan uit een programma van 8 weken waarin wordt getraind op de bewustwording van risicofactoren, verbeteren van balans en mobiliteit en een toename van het zelfvertrouwen waardoor de valangst zal afnemen. 
Er zal, bij voldoende deelnemers, worden gestart in week 20 op donderdag 17 mei om 11:00 uur in het Medisch Centrum Sevenum.

Aanmelden of meer informatie? 
Bel ons op 077-374 39 66 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Nieuws

 • Tour de france! 28-07-2018

  We bij fysiotherapie mulders krijgen veel vragen over hoe dat het kan dat Philippe Gilbert...

  Lees meer...

 • afwijkende Openingstijden zaterdagen 21-07-2018

  In de vakantie tijd kunnen op de zaterdagen de openingstijden afwijken, doorde weeks zijn we...

  Lees meer...

 • Vaker bewegen is belangrijker dan meer bewegen! 08-07-2018

  Er wordt steeds meer aandacht geschonken aan een gezonde levensstijl en voldoende sporten. Dat het...

  Lees meer...

 • Een boswandeling is goed voor je! 20-06-2018

  Een merendeel van de mensen heeft tegenwoordig een zittend beroep. Je kent de uitspraak ‘zitten is...

  Lees meer...

 • Geslaagd 11-06-2018

  Afgelopen donderdag heeft Marloes de 6 daagse Mulligan cursus afgerond 💪🏻 Het Mulligan Concept is een...

  Lees meer...

 • Nieuw Programma in balans 28-04-2018

  Heeft u moeite met lopen? Bent u af en toe onzeker thuis of buiten? Heeft u een verhoogd valrisico...

  Lees meer...