molen

Claudicatio Intermittens/Etalagebenen

Deze klachten treden met name op bij het lopen. Vaak kunnen patiënten een stukje lopen en moeten daarna even stoppen met lopen. De behandeling is gericht op patiënten met pijnklachten in de benen als gevolg van aderverkalking. Van de ene etalage naar de volgende etalage vandaar de naam etalagebenen.

Doel van de behandeling is het vergroten van de loopafstand. Door onderzoek is gebleken dat looptraining onder begeleiding van een fysiotherapeut de meest effectieve therapie is bij het behandelen van claudicatio intermittens. Looptraining is dan ook het hoofdonderdeel van de behandeling. Deze wordt gecombineerd met krachttraining en conditietraining.

Als u zich aanmeld voor de looptraining bent u verwezen door de vaatchirurg. De eerste afspraak (intake) bij een fysiotherapeut, gespecialiseerd in claudicatio intermittens. De fysiotherapeutische begeleiding zal voornamelijk gericht zijn op het vergroten van de maximale loopafstand, het verbeteren van uw uithoudingsvermogen en het verbeteren van uw looppatroon. De fysiotherapeut zal u stimuleren tot een actieve leefstijl.

Wilt u meer weten over de revalidatiemogelijkheden neem dan contact op met Fysiotherapie Mulders.

shutterstock 180557219kopieshutterstock 135632903kopie

Nieuws

  • Nieuwe aanwinst... even voorstellen 07-12-2017

    Mijn naam is Anniek Hesen en ik ben sinds oktober het team van Fysiotherapie Mulders komen...

    Lees meer...